ابوالفضل عمویی درخصوص قطعنامه اخیر شورای حکام گفت: توافق هستهای برجام در سال ۲۰۱۵، در واقع موازنه میان تعهدات طرف مقابل و تعهدات جمهوری اسلامی ایران بود، که هر کدام از طرفین باید ماموریتهای خود را به صورت جداگانه انجام دهند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: در پاراگراف ۲۶ برجام تاکید شده است که اگر جمهوری اسلامی ایران این ارزیابی را داشته باشد که طرف مقابل تعهدات خود را انجام نمیدهد، حق دارد دست به اقدامات جبرانی بزند.
عمویی عنوان کرد: از ابتدای اجرای برجام، بدعهدیهایی از سوی آمریکا و اروپا صورت گرفت و نهایتاً در سال ۲۰۱۸ با خروج آمریکا، اجرای برجام و رفع تحریمها دچار چالش شد از آنجا بود که ایران طی مراحل مختلف دست به اقداماتی برای کاهش تعهدات هستهای خود زد.
وی خاطرنشان کرد: اقدام جمهوری اسلامی ایران در کاهش تعهدات برجامی دقیقا طبق پاراگراف ۲۶ برجام، اجرا میشود، موضوع مربوط به کاهش تعهدات برجامی هم در متن برجام و هم به عنوان ضمیمه در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد.
قطعنامه شورای حکام ارتباطی به کاهش تعهدات هستهای ایران ندارد/ موضوع ادعاهای اسرائیل است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه اقدامات جبرانی ایران هم قانونی و هم در واکنش به اقدامات طرف مقابل است، خاطرنشان کرد: ما در موضع رسمی هم اعلام کردیم که اگر طرف مقابل اقدامات خود را بهطور کامل انجام بدهد ما هم بعد از راستیآزمایی آماده هستیم که به تعهداتمان برگردیم.
عمویی واکنش طرفهای غربی و اروپایی را به اقدامات جبرانی ایران، غیرمنطقی دانست و گفت: با این حال شاهد هستیم که اروپاییها از مجامع سیاسی از جمله شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی سوءاستفاده کرده و سعی میکنند فشار سیاسی بر ایران را افزایش دهند.
وی افزود: البته قطعنامه اخیر شورای حکام ارتباطی به اقدامات جبرانی جمهوری اسلامی ایران ندارد و بیشتر متمرکز بر ادعای رژیم صهیونیستی در مورد برخی مکانهای طرح شده است.
مسیر تعامل میان ایران و آژانس باز است/ صدور قطعنامه شورای حکام همکاریهای دوجانبه را تخریب کرد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گفتوگوهایی به شکل رسمی و غیررسمی میان ایران و آژانس در جریان است، گفت: مسیر حرکت و تعامل میان ایران و آژانس باز است اما اقداماتی مانند صدور قطعنامه، همکاری ایران و دبیرخانه آژانس را تخریب میکند.
عمویی افزود: در این چارچوب تاکید میکنیم که اینگونه قطعنامهها اقدام غیرلازم و مضر بر روند همکاریهای ایران و آژانس است و حتماً با واکنش و جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: ایران اقدامات صلحآمیزی را در چارچوب برنامه هستهای کشور انجام خواهند داد که بازرسان آن را به آژانس گزارش خواهند کرد و در این چارچوب جمهوری اسلامی ایران واکنش لازم را به قطعنامه خواهد داد.
همکاری میان ایران و آژانس باید فارغ از هرگونه فشار و اتهامزنی باشد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همکاری میان ایران و آژانس باید فارغ از هرگونه فشار و اتهامزنی باشد، اظهار داشت: ایران پیش از این هم در مورد مکانهای مورد ادعا، پاسخ کتبی را داده و باز هم اعلام کرده که آماده است که توضیحاتی را درباره ابهامات به وجود آمده به شرطی که طرف مقابل رویکرد منطقی داشته باشد، ارائه کند.
عمویی خاطرنشان کرد: مسیر همکاری و تعامل بهتر از مسیر فشار و تقابل، با مذاکره و همکاری بهتر میتوان پاسخگوی مسائل طرفین بود.
ثبت دیدگاه