«غلامرضا زارع» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این سایت با عنوان «آهق» بر اساس گزارشهای مردمی شناسائی شد و اولین سایت فسیلی میوسن محسوب میشود که با نهشتهها (فرضیه ها) ی دوران اول دارای کنتاکت ( ارتباط ) است.
به گفته این دیرینهشناس محلی، حفاری و استخراج فسیلهای سایت «آهق» میتواند به یافتههای جدیدی از نظر چینهنگاری زمان فسیلها و اولین فعالیتهای جانوری میوسن بیانجامد.
وی اضافه کرد: لایههای فسیلدار این سایت به وسعت بیش از یک کیلومتر در حوالی روستای «آهق» گسترش یافته است و امکان دارد تا قدمت هفت تا ۹ میلیون ساله فسیلهای مهرهدار مراغه را افزایش دهد.
حفاری در سایت آهق به زودی آغاز میشود
«زارع» که از دیرینهشناسان مسلط به سازند مراغه است، بیان کرد: حفاری و استخراج سایت پرفسیل «آهق» در غرب شهرستان مراغه با ابلاغ اعتبار در خردادماه جاری آغاز میشود.
وی اضافه کرد: حفاری و استخراج فسیلهای مهرهدار درون لایه این سایت حداقل سه ماه طول میکشد و نمونههای اکتشافی به مرکز تحقیقات دیرینهشناسی کشور در مراغه انتقال مییابد.
دیرینهشناس ایرانی: با حفاری در سایت «آهق» مراغه ممکن است قدمت سازند مراغه از ۹ میلیون سال هم فراتر رود
وی این را هم بیان کرد که در حاشیه این حفاری به وسعت ۲۵۰ مترمربع، آموزش نیروهای متخصص و برگزاری کارگاه آموزشی برای دانشجویان علاقهمند در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایرنا تراکم بالای فسیل مهرهداران هفت تا ۹ میلیون ساله، منطقه فسیلی مراغه را به بهشت فسیلشناسان تبدیل کرده و دنیای پر رمز و راز حیواناتی چون فیل، زرافه، ببر دندان شمشیری، انواع گاوها، آهو، کرگدن و اسب را پیشروی دیرینهشناسان جهان قرار داده است.
این منطقه به اذعان کارشناسان جزو پنج منطقه پراهمیت دارای فسیل مهرهداران جهان به شمار میرود و از نظر ذخیرگاه دیرینهشناسی و مطالعه جغرافیای دیرینه صفحه «اوراسیا» دارای اهمیت ویژهای است تا جایی که با کاوش و استخراج جدید نمونههای موجود در سایت مراغه، میتوان به معرفی بیش از پیش ظرفیتهای جهانی رسید.
به گفته مسئولان امر و بر اساس تحقیقهای زمینشناسی و فسیلشناسی، فسیل حیواناتی که از منطقه فسیلی مراغه استخراج شده، به اجداد حیوانات امروزی در آفریقا تعلق دارد و همین موضوع مطالعات دیرینهشناسی در این کهنشهر جذابتر کرده است تا جایی که مرکز تحقیقات دیرینهشناسی کشور نیز مراغه استقرار دارد.
کارشناسان معتقدند که منطقه فسیلی مراغه در مسیرهای مهاجرتی پستانداران دوران سوم یعنی مسیرهای مهاجرتی مابین اروپا، آفریقا و آسیای شرقی قرار دارد و گونهزایی جانوران فسیلی (پستانداران) در میوسن فوقانی نوار آذربایجان به خصوص در سایت مراغه نیز بر اهمیت آن افزوده است.
تراکم بالای قطعات فسیلی در واحد حجم لنزهای فسیلی، پراکنش وسیع لنزهای فسیل مهرهدار در مساحت حدود ۴۰ هزار هکتار، تنوع بالای گونههای جانوری موجود در لنزهای حفاری شده و دسترسی نسبتا آسان به لنزهای فسیل مهرهدار و حفظ شدگی مناسب قطعات فسیلی در سایت مراغه نسبت به سایر سایتهای فسیل مهرهداران جهان نیز موجب شده است تا بر اهمیت آن افزوده شود.
ثبت دیدگاه