نماینده مردم آذربایجانشرقی در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه به برخی از وقایع تاریخی این کهنشهر اشاره و بیان کرد: تاریخ علمی، ادبی، نجومی و فرهنگی مراغه پر افتخار است و به برکت وجود خواجه نصیرالدین طوسی و احداث رصدخانه مراغه، دانشمندان زیادی از شهرها و کشورهای مختلف به مراغه آمدند و برخی از شخصیتها همچون علامه حلّی نیز به این شهر رفت و آمد داشتند.
▪️حجتالاسلام و المسلمین پورمحمدی افزود: روز مراغه بهترن فرصت برای شناساندن تاریخ، فرهنگ و شخصیتهای علمی و ادبی این شهر برای نسل جوان است.
▪️در ادامه این مراسم معاون سیاسی استاندار آذربایجانشرقی انتخاب سالروز بسته شدن زیج ایلخانی به عنوان روز مراغه را ستود و بیان کرد: روز مراغه مصادف با ۱۶ اردیبهشت معرف شکوه این کهنشهر است.
محمدی در ادامه یاد آور شد که: مراغه به لحاظ بناهای تاریخی در استان دارای اهمیت و تاثیر گذار است و از نظر قدمت، شهرنشینی، تاریخ و فرهنگ همتراز شهرهای اصفهان، شیراز، کرمان و یزد است.
▪️دکتر موسوی منتخب مردم مراغه در مجلس دوازدهم نیز در این مراسم گفت: در روز مراغه نباید «خودمان بگوییم و خودمان بخندیم» بلکه ۱۶ اردیبهشت باید روز معرفی و نقشآفرینی مراغه در عرصه ملی باشد و ظرفیتهایمان در سطح کشور معرفی شود.
▫️وی افزود: روز مراغه را فرصت تجلیل از هزار و ۴۰۰ شهید گلگونکفن مراغه، قدردانی از اصحاب رسانه، تجلیل از اهالی فرهنگ و نویسندگان و قدردانی از همه فعالان اقتصادی شهرستان میدانم.
▪️وی اضافه کرد: افرادی که افتخار خادمی مردم را یدک میکشند، باید بستر امیدآفرینی در جامعه را فراهم کنند.
موسوی مشارکت مردم را لازمه توسعه این شهرستان دانست و افزود: توسعه این شهر به همت جوانانی نیاز دارد که شاید از اتفاقهای گذشته دلچرکین باشند اما همچنان باید بذر امید بکارند و در میدان حضور داشته باشند.
▪️وی از مسئولان شهرستان خواست تا برای روز مراغه سال آینده از همین فردا برنامهریزی کنند و افزود: ما باید مطالبهگر باشیم و جریان فکری خاصی را در شهرستان راه بیاندازیم که همه به توسعه فکر کنند.
▫️دکتر سید سجاد انوشه، معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در این مراسم گفت: هزار و ۴۳۶ شهر در ایران وجود دارد و درصد کمی از این شهرها به مانند مراغه، روز خاص به اسم خودش دارند و این یک رخداد مهم برای مراغه است.
▪️وی در ادامه گفت: درجه شهرداری مراغه از دهه ۶۰ شمسی ارتقا نیافته بود و این درجه پس از حدود سه دهه از ۹ به ۱۰ ارتقا یافت که در توسعه ساختار تشکیلاتی، تعداد نیروی انسانی و میزان اعتبارات دولتی میتواند مفید باشد.
▫️انوشه افزود: شهرداریهای کشور حدود ۳۰۰ وظیفه را دنبال میکنند و مردم نیز در نهایت عملکرد شهرداری را به حساب دولت میگذارند.
▫️وی خاطر نشان کرد: مردم اگر از یک شهرداری ناراضی باشند، آن را به سایر دستگاهها تعمیم میدهند و بر همین اساس شورای اسلامی شهر و دیگر دستگاههای اجرایی باید شهرداری را حمایت کند.
▫️فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز در این مراسم یادآور شد: تاریخ و گذشته مراغه بسیار درخشان و پرافتخار است.
▫️مینویی خدمت به اهالی مراغه را تکلیفی سنگین بر دوش مسئولان دانست و افزود: حضور مردم شریف این شهرستان در پای صندوقهای رای هم حجت را برای خدمتگزاری مسئولان تمام کردند.
▫️وی افزود: به اندازه تمام روزهایی که در این شهرستان غفلت شده است باید تلاش شود و مردم و مسئولان برای اعتلای شهرستان همقسم شوند.
▪️در ادامه مراسم، دکتر رضا عسکری، دبیر برگزاری رویداد روز مراغه نیز خاطرنشان کرد: ۱۶ اردیبهشت روز مراغه نامگذاری شده تا فرصت برای معرفی این شهر فرهنگی و تاریخی باشد.
▪️عسکری یادآور شد: این شهر در طول تاریخ از مناطق مهم علمی، اقتصادی، شهرنشینی بوده و علمای بسیاری از جمله اوحدی، عبدالقادر مراغهای در این شهر متولد شدهاند.
▪️گفتنی است که در پایان مراسم از چهره های تاثیر گذار در فرهنگ و تاریخ و هنر مراغه با اهدای نشان یادبود و و لوح تقدیر، قدردانی شد.
🔸روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر مراغه
ثبت دیدگاه