جمهوری چهاردهم» نیز در این زمینه میگوید: ۴۵ درصد کادر پزشکی در تهران است، اما این همه مهاجرت در یک تا دو سال اخیر در جامعه پزشکی و پرستاری رخ داده است. بخش عمده این مشکلات مربوط به احترام به این جامعه و تامین نیازها و اقتصاد درمان است. تا مبانی اقتصادی حل نشود، پزشک تامین کافی ندارد. بسیاری از پزشکان وضعیت خوبی ندارند. بسیاری از پرستاران وضعیت سختی دارند. دانش پزشکی و تکنیک و تجربه و تجهیزات پزشکی و صنایع دارویی و شبکه بهداشت و تکنولوژی، امکانات خوبی در اختیار حوزه سلامت گذاشته است.
علی رضا زاکانی «کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم» نیز در این زمینه به طور خلاصه میگوید: مهمترین بحث حوزه پزشکی، نیروی انسانی است.
کنیم. در بنیاد شهید، برنامه مدون پایه سلامت، اردوی سفر و ورزش گروهی گذاشتیم. این جنس اقدامات وظیفه وزارت بهداشت نیست، بلکه وزارت بهداشت باید سیاست گذار باشد و سایر دستگاهها دنبال کنند. اقدام دیگر، تکمیل نظام شبکه است. در دولت گذشته اقدامات خوبی انجام شد. مراقبت اولیه به شکلی باید انجام شود که به خصوص افراد پر خطر مثل سالمندان به طور مرتب کنترل شوند.
محمد باقر قالیباف نیز در این زمینه میگوید: حتما باید بهداشت و پیشگیری را بر درمان ترجیح بدهیم. نکته مهم این است که عوامل موثر بر سلامت وجود دارد که در اختیار وزارت بهداشت نیست. آلودگی هوا، خاک، صوت مواردی است که به وزارت بهداشت ارتباطی ندارد و نیازمند کار فرابخشی است. از این اقدامات غفلت شده یا نا آگاه بودیم یا عرضه انجام کار را نداشتیم.
مصطفی پورمحمدی در این زمینه میگوید: مساله پیشگیری بسیار مهم است. ایده و طراحی و ابتکار برای اینکه پیشگیری را مقدم بدانند، وجود دارد، ولی باید به جامعه پزشکی احترام بگذاریم و مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم. سالمندی یکی از مباحث جدی کشور است. معلولیتها گسترش یافته و برخی بیماریها مثل اتیسم و مشابه آن، فراوان شده است. باید نگاه جامع و کاملی داشته باشیم که باز هم باید به تدبیر و برنامه ریزی و ایجاد اعتماد و خوش بینی و همکاری متقابل بازگشت. یکی از فرهیختهترین افراد جامعه، پزشکان و خانواده بزرگ بهداشت و درمان هستند.
علی رضا زاکانی میگوید: شبکه بهداشت را تقویت خواهیم کرد و پیشگیری را مقدم بر درمان میدانیم.
مسعود پزشکیان در این زمینه میگوید: در تبریز که رییس دانشگاه بودم، در ۶ ماه بیش از ۶۰۰ خانه بهداشت بدون اعتبار و با مشارکت مردمی ساختیم و با بچههایم در کوهستانها کارگری کردیم. برای اینکه در مناطق محروم کار کنیم، عملا کارگری کردیم. بحث پزشک خانواده و نظام ارجاع را راه اندازی کردیم. نگاه ما این بود که انسان کالا نیست.
سعید جلیلی در این زمینه میگوید: بخشی از نظام سلامت به وزارت بهداشت مربوط میشود و بخش دیگری فراتر است. از این هزار و ۲۰۰ فوتی روزانه، ۴۷ درصد مرگ زودرس است که زیر ۷۰ سالگی رخ میدهد و همچنین ۲۲ درصد خیلی زودرس است که زیر ۵۰ سالگی اتفاق میافتد. مقدار زیادی از این فوتیها به دلیل آلودگی هوا، دخانیات و عوارض بیماریها رخ میدهد. یکی دیگر از مسائل، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است. مواردی مثل اشتغال بر سلامت اثر میگذارد. اگر میگوییم آلودگی هوا، عادتهای غذایی و حوادث جادهای میتواند سلامت مردم را تحت تاثیر قرار بدهد، باید برای آن برنامه ریزی کرد. وظیفه ما این است که مرگهای زودرس را کم کنیم.
حمایت از بیمهها و درمان رایگان
پس از طرح تحول سلامت در دولت یازدهم، بحث بیمه سلامت رایگان در کشور اجرایی شد، اما در آن زمان با مشکلاتی همراه بود که در گزارشهای قبلی گروه پژوهشی ایرنا به آنها پرداختیم. این مشکلات به مرور برطرف شد یا به حداقل رسید و اکنون گویا کاندیداهای ریاست جمهوری اطلاع چندانی از وضعیت بیمههای پایه ندارند یا حداقل برنامهای برای رفع مشکلات بیمهها ارائه نمیشود. در حالیکه سازمانهای بیمه گر پایه از جمله بیمه سلامت در سالهای اخیر نسبت به پوشش بیمهای افراد بدون بیمه اقدام کردهاند.
بیمههای درمانی پایه بیش از هر چیز نیازمند عمق بخشی به خدمات دارند که آن هم نیازمند منابع مالی پایدار است. منابعی که علاوه بر تامین، باید به موقع تخصیص داده شوند تا پرداختیها به مراکز تشخیصی و درمانی و داروخانهها به طور منظم انجام شده بدهی انباشته شکل نگیرد. از طرفی بیمهها باید به سمت خرید راهبردی خدمات سلامت حرکت کنند، اقدامی که در سالهای اخیر تا حدی آغاز شده است.
ثبت دیدگاه