از روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر حسین رضایی زاده؛ با بیان اینکه امروز آلودگی هوا در کلان شهرها به معضل جدی تبدیل شده و سلامت افراد را تهدید میکند؛ گفت: آثار کوتاهمدت آلودگی هوا شامل حساسیت چشمها، بینی و حلق، عفونتهای دستگاه تنفسی، سردرد، تهوع و واکنش آلرژیک است اما این پدیده در درازمدت نیز میتواند بیماری مزمن تنفسی، سرطان ریه، بیماری قلبی و حتی آسیب به سایر ارگانهای بدن را به همراه داشته باشد.
وی افزود: در طب ایرانی دستورالعمل های ساده ای وجود دارد که با عمل به آنها میتوان اثرات آلودگی هوا بر بدن را به حداقل رساند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: دود کردن اسپند، کندر و پوست خشک انار و بوهای خوشی چون لیمو، پرتقال و سیب به کاهش عوارض آلودگی هوا در این روزها کمک می کند.
وی با اشاره به برخی خواص دود کردن گیاهانی چون پوست انار، ریشه بادام تلخ، میوه به، برگ بید، اندام هوایی ریباس، گل زعفران، چوب سیب و عود هندی گفت: دود کردن گیاهان مذکور می تواند در تقویت اعضای رئیسه بدن (مغز و سیستم عصبی، قلب و کبد) و کاهش عوارض آلودگیها مؤثر باشد.
رضایی زاده عنوان کرد: بوییدن نیلوفر، بنفشه و صندل در افراد گرممزاج و مشک، عنبر، لادن، میخک (قرنفل) و جوز بوا در افراد سردمزاج توصیه میشود.
وی افزود: استفاده از گیاهان دارویی در این هوای آلوده نیز برای سلامت بدن مفید است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش تغذیه خوب و خواب کافی در کاهش اثرات آلودگی هوا، بیان کرد: چون هوا، آلوده است، بدن را مستعد بیماری هایی مانند سرماخوردگی می کند بنابراین هشت ساعت خواب در طول شبانه روز همراه غذای مناسب می تواند از بیماری هایی که در نتیجه ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و آلودگی هوا ایجاد می شوند، جلوگیری کند.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت تاکیدکرد: استفاده از غذاهایی مثل سوپ جو و شلغم پیشنهاد طب ایرانی برای کاهش جذب سموم هوا و نیز تقویت سیستم ایمنی بدن است.
وی ادامه داد: مصرف عسل به شیوه های مختلف می تواند در این هوای آلوده برای سلامت بدن مفید باشد و همچنین پیاز، نارنج و لیمو را می توان برش داده و در فضای خانه قرار داد چراکه این مواد خوراکی، خاصیت جذب کنندگی سموم هوا را دارند.
این پزشک و متخصص طب ایرانی با بیان اینکه با ترکیب آب و گلاب و جوشاندن آن، می توان نوعی بخور تهیه کرد که موجب کاهش میزان آلودگی هوای خانه شود، گفت: پیازچه، گشنیز، شوید، ریحان و زرشک از جمله مواد غذایی مفیدی هستند که به کاهش جذب سموم در بدن کمک می کنند.
رضایی زاده به مردم توصیه کرد که در این هوای آلوده از ماسک استفاده کنند، کمتر بیرون بروند و از انجام فعالیت های ورزشی سنگین خودداری کنند.
ثبت دیدگاه