به گزارش پایگاه خبری راه وطن فاطمه داوری، مدیرکل حفظ و احیای بناهای تاریخی کشور، در سفر خود به مراغه از بافت تاریخی این شهرستان بازدید کرده و بر اهمیت حفظ و احیای این بناها تاکید کرد. وی اظهار داشت که بافت تاریخی مراغه به عنوان یکی از بافتهای ارزشمند در کشور باید با دقت بیشتری حفاظت شود.
خانم داوری در این بازدید، به ظرفیتهای بینظیر گردشگری مراغه، از جمله رصدخانه تاریخی این شهرستان اشاره کرد و افزود: شهرداری مراغه اقدامات مطلوبی برای احیای این اثر داشته است. وی تاکید کرد که به دلیل اهمیت این رصدخانه، لازم است که اعتبار لازم برای تبدیل آن به یک طرح ملی فراهم شود. وی همچنین تاکید کرد در بودجه میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی سهم ویژه برای احیای برج مقبرههای مراغه در نظر گرفته شود.
در جلسهای که در این روز در محل شهرداری مراغه برگزار شد، علیرضا جدیدیان، معاون معماری و شهرسازی شهرداری، در توضیحاتی تلاشهای شهرداری مراغه در خصوص حفظ و احیای بناهای تاریخی این شهر را تشریح کرد و از طرح و برنامههای آتی این شهرداری برای کمک به بهسازی رصدخانه، احیای سه گنبد و حمام تاریخی خبر داد و خواستار حمایت از سوی وزارت میراث فرهنگی در این خصوص شد.
در این جلسه، احمد حمزه زاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری آذربایجان شرقی، بیان کرد که با همکاری شهرداری مراغه، طرح بهسازی رصدخانه مراغه در چهار مرحله آماده اجرا می باشد و در فاز بعدی پلانتاریوم و موزه نجوم در این مجموعه عملیاتی خواهد شد. وی همچنین از اتمام طرح مطالعاتی بهسازی محوطه گنبدهای کبود و مدور خبر داد و افزود این طرح با همکاری دانشگاه هنر اسلامی در دست اجرا است.
مرتضی مینویی، فرماندار مراغه، نیز به ظرفیتهای بالای گردشگری این شهرستان اشاره کرده و گفت که مراغه با ثبت ۳۱۰ اثر تاریخی از جمله معروف ترین مقاصد گردشگری در کشور محسوب میشود. وی افزود که جاذبههای طبیعی مانند کوه سهند و رودخانههای صوفی چای و مردق، این شهرستان را به قطب گردشگری استان تبدیل کرده است.
در پایان، داوری ابراز امیدواری کرد که تدوین طرح ویژه مدیریت مواجه بافت تاریخی مراغه بزودی انجام شود و ضمن تقدیر از همت کم نظیر شهرداری در حفظ و احیای بافت تاریخی و بناهای تاریخی شاخص این شهر، بر نیاز به اجرای طرحهای جامع و تفصیلی با همکاری همه دستگاههای اجرایی تاکید کرد.
🗞روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر مراغه