افزونه جلالی را نصب کنید. Monday, 11 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1878 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 5×
اهداف اقتصادی سازمان سیا از ایجاد ناآرامی در ایران و برزیل
21 دی 1401 - 17:30
شناسه : 2869
2
به گزارش پایگاه خبری راه وطن و به نقل از ایرنا یک مجله خبری آنلاین با اشاره به اینکه سازمان سیا عملیاتی را برای ناآرامی‌ها در ایران و برزیل ترتیب داده، اهداف اقتصادی سازمان جاسوسی آمریکا در این راستا را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.
ارسال توسط :
پ
پ

 تارنمای کرادل در تحلیلی به قلم «پاپ اسکوبار» از نقش سرویس جاسوسی ایالات متحده در ناآرامی‌های اخیر ایران و برزیل، نوشت: یک مقام اطلاعاتی آمریکا تایید کرده که اتفاقات روز ۸ ژانویه (۱۸ دی) در برازیلیا یک عملیات سازمان سیا بود و آن را به تلاش‌های اخیر انقلاب رنگی در ایران ربط داد.

روز یکشنبه افرادی که هواداران ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری سابق برزیل خوانده شدند به کنگره، دیوان عالی و کاخ ریاست جمهوری برزیل یورش برده و با گذر از موانع امنیتی به شکستن شیشه‌ها و تخریب اموال عمومی از جمله تابلوهای ارزشمند دست زدند. آنها در جریان حملات خود که سران سه قوه برزیل آن را “اقدام‌های تروریستی” خواندند، خواستار تغییر لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری فعلی برزیل شدند.

تارنمای کرادل که مسائل ژئوپلیتیک در غرب آسیا را پوشش می‌دهد، با استناد به منبع آگاه خود نوشت که دلیل صحنه سازی این عملیات که نشانه‌های آشکار یک طراحی عجولانه را داشت، این است که برزیل به دنبال اثبات مجدد خودش در ژئوپلیتیک جهانی در کنار کشورهای روسیه، هند و چین به عنوان اعضای بریکس است.

این وبسایت تحلیلی افزود: این اتفاقات نشان می‌دهد که طراحان سیا خواننده مطالب زولتان پوتسار استراتژیست «کردیت سوئیس» هستند. پوتسار در گزارش ۲۷ دسامبر (۶ دی) خود تحت عنوان «جنگ و تحمیل کالا» می‌نویسد که نظم جهانی چند قطبی از سوی سران گروه ۷ ساخته نشده بلکه توسط کشورهای عضو بریکس در حال ساخته شدن است.

پوتسار در گزارش خود با اشاره به گسترش این گروه به چیزی تحت عنوان «بریکس پلاس» افزود که الجزایر، آرژانتین و ایران درخواست عضویت در بریکس داده اند و عربستان، ترکیه، مصر، افغانستان و اندونزی نیز ابراز علاقه برای پیوستن به این گروه کرده اند.

به نوشته کرادل، منبع آگاه آمریکایی یک وجه اشتراک بین عملیات سیا در برزیل و مجموعه‌ای از تظاهرات خیابانی در ایران که توسط این سازمان به عنوان بخشی از انقلاب رنگی جدید عملی شده، ترسیم می‌کند؛ این عملیات سیا در برزیل و ایران با عملیات سال ۲۰۰۲ در ونزوئلا که به صورت موفق با دستگیری هوگو چاوز آغاز شد، یکسان است.

ورود به گروه ۷ شرق

در ادامه این گزارش آمده است: نومحافظه‌کاران «اشتراوسی» در صدر سازمان سیا صرف نظر از وابستگی سیاسی‌شان، خمشگین هستند که «گروه ۷ شرق» (یا همان پیکربندی بریکس پلاس در آینده نزدیک) به سرعت در حال خارج شدن از مدار دلار آمریکا است.

جان بولتون اشتراوسی که به تازگی علاقه خود را برای ریاست جمهوری نشان داده، در حالیکه جهان جنوب در قالب موسسات چندقطبی در حال همگرایی است، خواستار بیرون انداختن ترکیه از ناتو شده است.

چین و روسیه به صورت جدی همگرایی ابتکار کمربند و جاده با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را دنبال می‌کنند. بدین معنی که بزرگترین پروژه توسعه- تجارت- اتصال قرن ۲۱ (جاده ابریشم چین) اکنون پیچیده‌تر و گسترده‌تر می‌شود.

این گزارش می افزاید: این قضیه زمینه را برای شکل گیری یک ارز بین‌المللی جدید با هدف جایگزینی با دلار فراهم می‌سازد. به غیر از یک گفتمان داخلی در میان اعضای بریکس، یکی از محورهای اصلی گفتگو درباره تشکیل تیم بین اتحادیه اقتصای اوراسیا و چین است.

در این سوی جهان، لولا داسیلوا در راس برزیل، در سومین دوره ریاست‌جمهوری غیر متوالی خود رونق فوق‌العاده‌ای به بریکس پلاس خواهد داد. در دهه ۲۰۰۰، داسیلوا در کنار پوتین رئیس‌جمهور روسیه و هو جین تائو رئیس‌جمهور سابق چین، یک ایده‌پرداز کلیدی برای ایجاد نقش عمیق‌تر بریکس از جمله تجارت با ارزهای غیر دلاری بود.

بریکس که از سوی پوتسار «گروه ۷ جدید شرق» نامیده می‌شود، برای نئومحافظه‌کاران اشتراوسی و برای نئولیبرال‌ها فراتر از تحقیر است.

با اقدامات هماهنگ مشارکت راهبردی روسیه و چین، ایالات متحده به آرامی از منطقه اوراسیا اخراج می شود. از نظر ژئواکونومیکی، «نیمکره غربی» به ویژه ونزوئلا سرشار از انرژی، به عنوان هدف کلیدی باقی می ماند و از نظر ژئوپلیتیکی، بازیگر کلیدی منطقه برزیل است.

در مجموع این تارنمای خبری اهداف آمریکا و شرایط آینده را اینطور تحلیل می‌کند: بازی نئومحافظه‌کاران اشتراوسی در راستای جلوگیری از گسترش تجارت چین و روسیه و افزایش نفوذ سیاسی در آمریکای لاتین است. واشنگتن صرف نظر از قوانین بین‌المللی و مفهوم حاکمیت، همچنان آمریکای جنوبی را «حیاط خلوت» خود می‌داند. در دورانی که نئولیبرالیسم آنقدر «فراگیر» است که صهیونیست‌ها صلیب شکسته می‌بندند، دکترین مونرو (مخالفت با استعمار یا دخالت قدرت‌های اروپایی در قاره آمریکا) به صورت گسترده بازگشته است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.